Kezdőlap » Előadásaink

Előadásaink

OTT/HON

kaland dráma

Vándorunk, akit nevezhetünk Odüsszeusznak akár, mai világunk rohanó embere, aki egy álomban három boszorkány útmutatása alapján indul el a mesebeli hármas úton. Görögországon, Örményországon, Németországon, Lengyelországon és Szerbián keresztül keresi önmagát és otthonát. Vajon végül hazatalál-e és megleli-e a biztonságot jelentő hazát?

1 745 390 – GENOCÍDIUM, AZ ÖRMÉNY HOLOKAUSZT

történelmi táncdráma

Ebben a darabban más szemszögből nézve keressük a történések okait, miértjeit, lehetséges párhuzamait. A darab szereplői, professzionális táncművészek és színészek, a tánc segítségével tolmácsolják nekünk a történelem eseményeit.

LEVESBEN

színjáték

A színdarab aktualitása egy mélyen gyökerező társadalmi jelenség, mely gátlás nélkül, őszintén és szemtelenül boncolgatja a hazánkban élő örmény, görög, német, szerb, lengyel és magyar nemzetiségű nők mai helyzetét és társadalmi viszonyát. Egy szóval „N”ŐKET!

AJAKRÚZS N°4

komédia

Öt különböző karakter. Egy szolgálatkész, dolgos, hűséges feleség. Egy féltékenységet nem ismerő, kiegyensúlyozott férj. Egy fiatal, kitűnő táncos, aki mindent elnéz a férjének. Egy tiszteletreméltó férfiú, akit mindenki szívesen látna vendégül. Egy erős, ellentmondást nem tűrő rendőrnő, aki csak a hivatalának él. Vagy mégsem?

ÉLET/ NKARNER 

verses, zenés est

Versek, novellák, elbeszélések, zenék, dalok, illatok.

ARMENIAN KARNEVAL

zenés villanás

Volt már olyan érzésed, hogy nagyon néznek? Fürkésző tekintetek tapadnak rád, de nem tudod miért? Ja, és ez mind farsangkor történik? Talán a jelmezed miatt? Talán nem!

SZERELEM A DUDUK HANGJÁN 

zenés időutazás

Hogyan lehet érzelmeinket, indulatainkat, fájdalmainkat, csalódásainkat, ki nem mondott szavainkat tánccal kifejezni? Hogyan lehet a szerelmet eltáncolni? Az örmény zene és táncművészet ötvöződik a színművészet világával, ezért ha kell, szavak nélkül is megértjük egymást.

EMLÉKEK

zenés időutazás

Kedves Utasaink! Kérjük, kapcsolják be öveiket! Az izgalmas közös kirándulásunk hamarosan kezdetét veszi! Kilövéshez felkészülni, három, kettő, egy…

GIGOSZ 

Varázslatos, zenés mesejáték

Kijelentjük, az álom valóság, vagy az álom valóság is lehet! Ebben a különleges mesében az álom kap valóságos helyet. Itt a gyermekek nemcsak szemtanúi, de részesei is lesznek a történetnek. Ők tudják, az álmok valóra válthatók, ha kitartó munkával minden próbatételnek eleget teszünk, és erős hittel megyünk a végsőkig.

MIKULÁSVÁRÓ

zenés, vidám, interaktív mesejáték

Színészeink a mesében gyermekbőrbe bújva kis közönségük bevonásával egy közös felfedezőútra hívják a kicsiket és nagyokat egyaránt. Játékokkal, dalokkal együtt várják a Mikulást, aki a darab végére meg is érkezik.

LYÁNYOK, ANGYALOK

zenés kabaré Karinthy és más kacagtatók vidám humoreszkjeiből

„Nevetés. Az egyetlen dolog a világon, ami nem nevetséges!”

VASEMBER

zenés tragikomédia

Egy apa, aki se törni, se hajolni nem tud, de nem is akar. Egy családfő, ki nyakas és megingathatatlan. Egy leány, aki szembeszegül a csökönyös családfő akaratának. Egy fiatal szerelmespár, kik szerelmükért mindent képesek megtenni. Egy izgatott kérő és egy törtető anya, kik csak bonyolítják a helyzetet. Vajon ez a díszes társaság megbirkózik az előttük álló feladatokkal?

ÉLJEN A SZERELEM!

operett

Az előadás tisztelgés a Csárdáskirálynő bemutatójának századik évfordulója előtt.

KÖNNYEM SINCS, HOGY ELSIRASSALAK

történelmi dokumentumdráma

Háromszintes dráma túlélő szemtanúk, hiteles dokumentumok, korabeli újsághírek, irodalmi művek és elképzelt személyek segítségével.

GENOCÍDIUM

történelmi dráma a Pacsirtavár című regény alapján

Rémálom vagy jövendölés? Valóság vagy képzelet? Élet vagy halál? Legenda vagy történelem?

VÉN EURÓPA HOTEL 

végjáték, dráma két felvonásban

Minden emberben lakozik jó és rossz. Minden ember lehet gyarló, de ugyanakkor lehet nagylelkű is. Úgy tűnik, hogy a hotel lakóinak lelkében a gonosz győzedelmeskedik…