Kezdőlap » A Színház

A Színház

Különleges keleti világú örmény színjátszás, örmény kultúra, hagyományok, dallamok, gondolatok – nem csupán örményeknek.

Olyan professzionális színházat álmodtunk, ami magába foglalja az örmény kultúrát, az örmény zenét, az örmény írókat, darabjaikat, a Magyarországon élő, örmény származású, illetve az itt vendégeskedő művészeket is. Színes palettát nyújtunk minden színházi évadban, mely kizárólag örmény vonatkozású. Törekvésünkben nagy segítség számunkra a termékeny örmény irodalom. Előadásainkban törekszünk a kétnyelvűségre, valamint a feliratozásra. Olyan különleges keleti világú színházat hoztunk létre, amely az itteni európai emberek számára ez idáig ismeretlen volt.

Alapvető célunk a magyarországi örmények önkéntes szerveződéseként az örmény nemzetiségű állampolgárok hagyományainak, kulturális örökségének megőrzése és ezek továbbadása leszármazóik felé, így erősítve meg kötelékeiket és az önálló kulturális tevékenységeik kialakulását.

A nemzetiségi vonatkozáson túl színházunk színes repertoárjához az is hozzátartozik, hogy társulatunk Magyarországon született, tanult és végzett színészekből áll, így a magyarországi színjátszás mesterei. Ezért multikulturális vonatkozásuk megkérdőjelezhetetlen. A magyarországi színjátszás éppúgy jelen van életükben, mint az örmény nemzetiségi vonal képviselete. Társulatunk több alkalommal kapott felkérést olyan előadásokra, melyek nem kötődnek a nemzetiségi kultúrához, de igen népszerűek a színházba járó közönség körében. Ezek a meghívások ajtót nyitottak olyan darabok, előadások, estek színpadra állítására, melyet a megrendelő talált, álmodott meg! Ennek példája a Karinthy előadásunk, a Kabaré és a Nemzetiségi Társulattal kooprodukciós darabjaink.

Színházi bemutatóinkon túl különféle kulturális rendezvényeket, megemlékezéseket, irodalmi esteket, táncházakat, gasztronómiai esteket tartunk.

Célunk még, hogy a közönség megelégedését fokozzuk, igyekszünk a jelenlegi nézőinket megtartani és újakat szerezni. Mivel utazó színház vagyunk, ezért fontosnak érezzük a jó kapcsolatok kialakítását a különböző helyszínekkel, számítva arra, hogy rendszeres előadóművészei lehetünk a kulturális eseményeik sorában. Szeretnénk megmutatni magunkat országszerte, bemutatni az örmény kultúrát, megismertetni és megkedveltetni a közönséggel nemzetiségünket, és emellett a középpontba helyezni a profi utazó magyar színjátszást is.