Gyere hozzánk gyakornoknak!

Érdekel a színház világa? Kíváncsi vagy, hogyan működik Magyarország egyik legsikeresebb nemzetiségi társulata? Felsőfokú képzésben veszel részt, de már szívesen gyakorolnád a leendő szakmád? Jelentkezz hozzánk gyakornoknak!

Az Artashat Örmény Nemzetiségi Színház és a Magyarországi Nemzetiségek Színházi Társulata közös, nagyszabású bemutatóra készül. A promóciós és marketing kampányunk keretén belül a próbákról, előadásokról és a bemutatóhoz szervesen illeszkedő programokról mozgókép anyagokat és fotókat kell készíteni, dokumentálni kell a kiemelkedő eseményeinket. Tehát olyan fiatalt keresünk, aki könnyen, kreatívan kezeli a kamerát, jól fotóz és ismeri a vágóprogramok egyikét.

Jelentkezz, hozzánk, ha
– egy felsőoktatási intézmény hallgatója vagy
– magabiztos MS Office ismeretekkel rendelkezel
– jó a kommunikációs készséged
– jó a helyesírásod
– precíz, pontos a munkavégzésed
– aktívan használod a közösségi média felületeket
– tudod kezelni a kamerát
– ismered és használod is a vágóprogramok egyikét.

Amit mi nyújtunk:
– fiatalos, rugalmas csapat
– segítségnyújtás diplomamunkához
– a színházról készített anyagok felhasználása
– szakmai támogatás
– fejlődési lehetőség

Munkavégzés kezdete: folyamatos

Munkavégzés helye: Budapest belváros és XX. vagy XVIII. kerület (budapesti tömegközlekedéssel elérhető)

A jelentkezéshez küldd el fényképes önéletrajzodat a szervezes@artashatszinhaz.hu email címre.

Levesben I Össznemzetiségi bemutató

Színjáték 90 percben

E nem mindennapi kezdeményezés főszereplői és alkotói a magyarországi nemzetiségi színjátszás meghatározó, közkedvelt és méltán elismert emblematikus figurái.

Igazi kuriózumként tálalják elénk első, közös produkciójukat, – a Mom’s the World című színmű ihlette kitűnő darabot – mely alapkőletétele egy hosszú távú, gyümölcsöző és inspiráló együttműködésnek. A Levesben című színjáték nem nélkülözi a humort, cselekménnyel teli, aktuális és elgondolkodtató.

A színdarab aktualitása egy mélyen gyökerező társadalmi jelenség, mely gátlás nélkül, őszintén és szemtelenül boncolgatja a hazánkban élő örmény, görög, német, szerb, lengyel és magyar nemzetiségű nők mai helyzetét és társadalmi viszonyát. Egyszóval „N”ŐKET! Legfontosabb célunk egyfajta kapaszkodót adni saját generációnk számára. Visszaterelni egymáshoz magunkat és bennünket. Úgy gondoljuk, hogy a jelen lévő női szerepekkel való küzdelem nem egyszemélyes ütközet.

És hogy milyen ma Magyarországon nemzetiségi identitással nőnek lenni? Mi a nő dolga? Az otthoni tűzhely melegét őrizni? Tartozni valakihez, gyereket szülni? Ennyi csupán? A nők önmegvalósításának csúcsa szerintünk nem csupán a gyermekszülés. Annál sokkal több! Vagy mégsem?

A nagyközönség számára a darab bemutatójára a Jelenlét Nemzetiségi Fesztivál keretein belül, 2018. március 22-én 19.30-kor kerül sor a Nemzeti Színház Kaszás Attila termében (1095 Budapest, Bajor Gizi park 1.).

Rusz Milán, a Magyarországi Szerb Színház vezetője és a Jelenlét Fesztivál szervezője segíti és támogatja munkánkat és biztosítja a helyszínt a próbákra.

Bemutatkozik a társulat:

almosd_phedra_200x200Álmosd Phaedra több társulatban megfordult már. Jelenleg a Magyarországi Nemzetiségek Színházi Társulata és az RS9 Színház tagja. Ereiben görög és magyar vér csörgedezik. Két éve találkozott Gergely László rendezővel és az akkori Magyarországon élő nemzetiségi színészekből toborzott társulatával. László álma az volt, hogy a hazánkban élő nemzetiségek színészeit egy fedél alá hozza s együtt alkossanak csodát! Álmát immár nélküle viszik tovább. Hogy Phaedra miért választotta ezt a hivatást? Mert a színjátszás neki olyan, mint a levegő: nem tud nélküle élni!

 
 
 
 

zsorica_200x200Jurkovits Zorica mindkét szülője révén a magyarországi szerb történelmi nemzetiséghez tartozik. Színészként a Magyarországi Szerb Színház tagja. Drámapedagógusként is tevékenykedik a budapesti, Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnáziumban. Egy nemzetiség jövőjének szempontjából különösen fontosnak tartja a gyerekekkel való találkozásokat. 2003 óta működik az általa alapított Suncokret (Napraforgó) drámapedagógiai műhely, ahol sok érdekes előadás született és készül a mai napig is, melyeket közösen álmodtak színpadra az egészen kicsi és az egészen nagy gyerekekkel együtt. Állandó segítőjével, férjével, Ember Tiborral, akivel 1994 óta a Magyarországi Szerb Színház aktív tagjai. Jelmondata: A színház a mi közös “Szívügyünk”!

 
 
 
 

frankildiko_200x200Frank Ildikó színésznő, 14 éven keresztül vezette a Magyarországi Német Színházat. A Pécsi Tudományegyetem bölcsészkarán és a Temesvári Színiakadémián szerzett diplomát. Temesváron felváltva játszott magyar és német nyelvű társulatnál. 2004 óta igazgatta a szekszárdi nemzetiségi színházat. A pici társulatot a volt mozi fogadta be, az épületet azóta felújították. A művésznő aktív színésztagja a csapatnak, játszik Pécsett a Janus Egyetemi Színházban, és “szabad idejében” jelmezt tervez.

 
 
 
 

koncz_eszti_200x200Koncz Eszter 2002-ben végzett a Békéscsabai Jókai Színházban működő színiiskolában, Gáspár Tibor Jászai-díjas színművész osztályában. Öt évig a Veszprémi Petőfi Színház társulati tagja volt. 2009 óta több budapesti színházakban és alternatív színházi társulatban is játszik, többek között: Budaörsi Játékszín, Holdvilág Kamaraszínház, Szép Ernő Színház, Pesti Magyar Színház, Esztrád Színház, Kókai János Társulat. Ezen kívül az Artashat Örmény Nemzetiségi Színház és a Magyarországi Nemzetiségek Színházi Társulatának tagja.

 
 
 
 

linda_200x200Tóth G.-Keller Linda a magyarországi örmény kisebbséghez tartozó színművész, édesanyja után, aki első generációs örmény nemzetiségű. A színész a diploma megszerzése után bölcsész diplomát is szerzett. Színészi pályája elején budapesti és vidéki kőszínházak deszkáin társulati tagként állhatott. Ma már önálló színházában dolgozik, ugyanis négy éve megalapította Magyarország első örmény színházat, melyben ma is töretlenül tevékenykedik.

 
 
 
 

trojan_tunde_200x200Trojan Tünde édesapja után lengyel származású dramaturg, színész, előadóművész. Krakkóban a Jagelló Egyetemen végezte tanulmányait színház szakon. Számos, önálló előadóest fűződik a nevéhez, melyeken a lengyel líra és próza legkiemelkedőbb alkotóinak műveit vitte színpadra, lengyel és magyar nyelven egyaránt. 2013-tól folyamatosan dolgozik magyarországi lengyel és roma gyerekekkel.

 
 
 
 
 

fotisszines_200x200Kollatos Fotios a Thessaloniki Színművészeti Főiskolán színész, musical és drámapedagógus diplomát szerzett. Athénban a Kapodistriako Egyetem filológia szakán a görög nyelv, mint idegen nyelv kurzusát is elvégezte kiváló eredménnyel. Az Európai Uniós Nemzetközi online tanárképző és nyelvoktató program kutatója, tanára volt. A Kritikai Gondolkodók görög nemzetiségi művészeti csoport alapítója és mentora. Színészi pályája Görögországban indult el, sok tapasztalatot szerzett a Magyarországi Görög Színházban, ma már a Magyarországi Nemzetiségek Színházi Társulatának tagjaként láthatjuk a színpadon.

 
 
 
 

erdelyi_daniel_200x200Erdélyi Dániel rendező, 1973-ban született Budapesten. A Színház- és Filmművészeti Egyetemen 2000-ben végzett, Simó Sándor osztályában. Számos film és televízió műsor rendezése után színházban is rendezni kezdett. Koronázás című darabja a Vallai fesztivál fődíját nyerte el 2016-ban.

 
 
 
 
 
 

A  D A R A B  T Á M O G A T Ó I

emet__logo_honlonra_kicsi

NEMZ-CISZ-18-0116

 
 

emmi_logo_honlapra_kicsi

 
 

nka_honlapra_kicsi

Technikai okok miatt elmarad!

Tisztelt Érdeklődők, Kedves Nézőink!

Az Artashat Örmény Nemzetiségi Színház, a Magyarországi Nemzetiségek Színházi Társulata és a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ sajnálattal jelenti be, hogy a december 16., 19 órára meghirdetett Éljen a szerelem! előadás technikai okok miatt elmarad.

Szíves megértésüket köszönjük! Jegyüket az előadás meghirdetett dátumától számított két héten belül a vásárlás helyén visszaváltják.

Üdvözlettel:

A Szervezők

Örmény gálaműsor – Emlékek

November 8-án, a MOM Kulturális Központban rendezte meg a XII. kerületi Örmény Nemzetiségi Önkormányzat éves gálaműsorát. Számos, örmény gyökerekkel rendelkező neves művész mellett az Artashat Örmény Nemzetiségi Színház társulata is helyet kapott a színpadon. Az Emlékek című előadással, Narine és Achonik, örmény testvérlányok segítségével repülünk el a múltba, egy előző generáción belüli örmény család életébe. Az előadásban az izgalmas idősíkok, a múlt és jelen pillanatai egyszer csak elhalványodnak, majd teljesen megszűnnek. Az előadás végig kalauzolja a testvérpárt és a nézőket az örmény nép történelmén. Életük kezdetétől a végéig.

Aktuális híreink a facebook oldalunkon is!

Siker a színpadon

Az Artashat Örmény Nemzetiségi Színház 2017. szeptember 15-én mutatta be legújabb darabját az Ajakrúzs N°4-et.

Színészeink idény nyáron megismerkedhettek Ovszanna Szarkiszjan örmény rendezőnővel, aki Artashat városából érkezett Magyarországra. Ovszanna hazájában elismert rendező és producer. A nyelvi nehézségek és a kulturális különbségek ellenére már az elején érezni lehetett, hogy valami csodálatos, nagyszerű dolog készül a színpadon. A rendezőnő a darab ajánlásakor el is mondta, hogy ezt a darabot a humor és az örmény hagyományok miatt, kiemelten a magyar közönség számára választotta.

A két hétig tartó közös munka és az utána következő feszített tempójú próbafolyamat meghozta gyümölcsét. A XVIII. kerületi Örmény Nemzetiségi Önkormányzat és a PIK Közösségi Ház főtámogatásával szeptember 15-én péntek este 19 órakor fellebbent a függöny.

Felhőtlen kikapcsolódást ígértek színészeink és ezt be is tartották. Ötven perc erejéig a nézőközönség igazi, hamisítatlan örmény komédiának a részese lehetett. Korosztálytól függetlenül mindenki jól érezte magát a kacagtató előadás alatt.

Ezúton is köszönjük a kedves közönségünknek a sok tapsot és szóbeli elismerést!

Támogatóinknak szintén köszönjük, hogy személyes és anyagai segítségükkel a színpadra vihettük az Ajakrúzs N°4-et!

És íme egy jó előadás receptje. Hozzávalók: 1 lendületes, határozott örmény rendezőnő, 5 zseniális színész, 1 humoros történet, 1 szakmailag felkészült háttércsapat, sok támogató és 1 fantasztikus közönség. A hozzávalókat mind egybegyúrjuk a premier időpontjára, megszórjuk egy csipetnyi nyitottsággal, érdeklődéssel, jókedvvel és már kész is az AJAKRÚZS N°4!
Csipegessetek a bemutatón készült képekből! Vigyázat forrón tálalva!

 

Ősbemutató I PIK Művelődési Ház I 2017.09.15. 19 óra

Kedves Barátaink, Ismerőseink és Színházkedvelők!

Nagyszabású ősbemutatóra készül az Artashat Örmény Nemzetiségi Színház. Hamisítatlan örmény darabbal, örmény rendezéssel állnak színészeink a nagyérdemű elé. Igazi komédia, kortalan történet, nagy bonyodalommal, sok nevetéssel.
Jöjjenek, gyertek, nézzék meg az egy felvonásos darabunkat, mely remek kikapcsolódást nyújt az egész család részére!
Várjuk önöket, titeket szeretettel 2017. szeptember 15-én 19 órakor a PIK Közösségi Házban (1188 Budapest, Vasút u. 48.) az Ajakrúzs N°4 című színmű premierjére!

Támogatói jegy ára: 1000 Ft

Főtámogatónk: XVIII. ker. Örmény Nemzetiségi Önkormányzat


Mindent a darabról:

Az egy felvonásos zenés komédiában a házassági évfordulójuk megünneplésére készülő házaspár életébe csöppenünk bele. Ám ezen a jeles napon semmi sem úgy alakul, ahogy azt a házaspár eltervezte, és semmi sem az, aminek látszik. Szeretet, féltékenység, félreértések, bonyodalom! De az előadás végére minden kiderül, vagyis mindenki derül.

Rendezte: Ovszanna Szarkiszjan     Írta: Zsora Harutunjan

Szereposztás:

Nazini – Tóth G. Keller Linda – Szolgálatkész, dolgos, hűséges, jó feleség, vagy mégsem?

társulat

TÓTH G.-KELLER LINDA | igazgató

Szargisz – Bregyán Péter – Nem ismeri a féltékenységet, mindig bízik az emberekben, főleg a feleségében, vagy mégsem?

bregyan_peter_tarsulat

BREGYÁN PÉTER | színész

Gohár – Kaprielián Alexa – Fiatal, kitűnő táncos, aki mindenben támogatja a férjét, vagy mégsem?

kapreilian_alexa_tarsulat

KAPRIELIÁN ALEXA | színésznő

Pohoszov – Krizsik Alfonz – Tiszteletreméltó férfiú, aki csak egy levelet akar átadni a címzettnek, vagy mégsem?

krizsik_alfonz_tarsulat

KRIZSIK ALFONZ | színész

Rendőr hadnagy – Koncz Eszter – Erős egyéniség, ellentmondást nem tűrő hivatalos személy, aki nem szeret kérkedni női adottságaival, vagy mégis?

társulat

KONCZ ESZTER | színésznő

Ajánljuk magunkat és az Ajakrúzs N°4 című legújabb darabunkat azoknak, akik szeretik a különleges, zenével, tánccal és hagyománnyal teli színházi élményt, és nyitottak egy másik kultúra megismerésére.